Zondag 6 september de 6e Leeghwaterdag

5 september 2015 gepuliceerd door

Leeghwaterdag

SCHERMER – Geniet zondag 6 september tijdens Leegwaterdag in de Schermer, Graft en de Rijp. Op deze laatste Leeghwaterdag is er van 11.00 tot 16.00 uur veel te zien en beleven; Het is deze dag Schermer Maaldag. Alle vijftien molens van de Stichting Schermer Molens zijn deze dag draaiende te zien en bij de Museummolen bij Schermerhorn en Korenmolen de Otter in Oterleek worden allerlei activiteiten georganiseerd. Museumgemaal Wilhelmina te Schermerhorn heeft een mooie jubileumexpositie en bij het Poldermuseum aan de Huigendijk vlakbij Oterleek, kan men een expositie over de natte handelsoorlog tussen Alkmaar en Hoorn bezoeken.
Maar er is ook Kunst in de Schermer; bij het kunstenaarscollectief van Atelier de Schermer aan de Oosternotweg 1a in Schermerhorn kan men allerlei soorten kunst bezichtigen. De koeienschilderijen bij de expositie in het Zwarte Kerkje in Zuidschermer van Jet van der Burgt zijn ook de moeite waard. In de kerk van Stompetoren is een mooie expositie van schilderijen van Wim Bakker en Willem van den Boom en beelden van Pieter Zwaanenburg. Of bezoek de beeldentuin van Nic Jonk en geniet van deze mooie locatie.
Bij de mandenmakerij aan de Laanweg in Zuidschermer kan men zien hoe allerlei variaties met wilgentakken gevlochten worden en op hetzelfde adres zit ook Praktijk Buiten, die graag haar eigenzinnige wijze van therapie deelt. Op de camping en Tuinderij Welgelegen in Graft koopt men verse groente en is het mogelijk om een kano te huren om de Eilandspolder van een andere kant te bekijken. In Graft aan de overkant zit het kleinste snoepwinkeltje Bram en Aagie. Zie voor meer informatie, adressen en (extra/afwijkende) openingstijden: www.leeghwaterdag.nl of tel. 072-5039970.

Dit bericht is geschreven door Agitte