Over Welgelegen

Camping Tuinderij Welgelegen

Wat begon als een klein tuindersbedrijf is nu uitgegroeid tot een dynamisch en milieuvriendelijk campingterrein. Lees meer over de oorsprong.

Het begin van Welgelegen

Welgelegen is begonnen als een klein tuindersbedrijf, waar werd gewerkt met kassen en fijne groenteteelt in de volle grond. In 1966 is de camping erbij gekomen, die zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld tot wat het nu is: een rustige vakantiebestemming in de buitenlucht.

De camping

Op de camping kunt u overnachten zoals u dat wilt. Kies uit de ruime tentkampeerplaatsen, een vaste staplaats voor een stacaravan, of een seizoenplaats. Ook kunt u komen kamperen met toercaravan of camper. Of huur een van de stacaravans die we aanbieden. De camping is een ideale uitvalsbasis om te wandelen, varen, vissen of fietsen. Huur lekker een kano bij ons en maak een mooie tocht vanaf de camping.

De omgeving en het terrein

Verkent u liever de omgeving? U kunt in de nabije omgeving van alles ondernemen. Houdt u van avontuur, of meer van kunst, cultuur en historie? Het is allemaal te vinden rondom Welgelegen.

Ga naar de pagina omgeving voor meer informatie over de fiets en wandelroutes in onze omgeving. Bovendien ligt de levendige stad Alkmaar op slechts 15 kilometer afstand. Wanneer u wakker wordt in de frisse natuur van Welgelegen, kunt u dus alle kanten op met uw dagbesteding. Stad of land, natuur of cultuur, sportief of ontspannen. Deze omgeving biedt het allemaal.

Het terrein van Welgelegen is ongeveer 2 ha groot en nauw verweven met de natuur. In de loop der jaren is de tuinderij altijd op de achtergrond aanwezig gebleven. In 2001 hebben we de tuinderij uitgebreid met 1200 m² kas. De nieuwe kassen worden nu samen met de historische kassen van bijna 100 en 70 jaar oud gebruikt. U kunt onze milieuvriendelijke oogst afnemen in de groentewinkel.

Graag verwelkomen wij (Siemjan, Agitte en Lin) u op onze camping die wij vanaf 1988 bestieren.

Siemjan, Agitte en Lin