Kamperen

Camping Tuinderij Welgelegen

Reserveren is mogelijk vanaf 3 nachten. De gereserveerde nachten worden bij aankomst afgerekend. Verlengen is mogelijk wanneer er ruimte is.

Let op: Met Hemelvaart en Pinksteren reserveren wij minimaal 4 nachten.

U kunt bij ons ook zonder reservering komen kamperen, u kunt op de dag zelf even bellen of er plaats is.

In drukke periode: aankomst na de middag en vertrek voor de middag.

Kom kamperen op Welgelegen, in de groene, waterrijke omgeving van Graft. Graft is gelegen naast de Rijp in gemeente Alkmaar.

Welgelegen ligt centraal in het unieke natuurgebied de Eilandspolder. De Eilandspolder is onderdeel van Het Land van Leeghwater en staat bekend om zijn historie en uitgebreide fiets- en wandelmogelijkheden.
Binnen een straal van 2000 meter vindt u een gevarieerd horeca- en winkelbestand in het historische dorp. Vanaf de camping kunt u op alle mogelijke manieren kennis maken met een uniek weidevogel gebied dat voor 50% bestaat uit water. Maak kennis met de gemoedelijke sfeer op onze camping. Wij hebben geen aankomst- en vertrektijden, die bepaalt u zelf. Regelmatig geven wij een rondleiding door de kassen. U kunt daar kennismaken met onze biologische manier van telen. De onbespoten producten zijn te koop in ons groentewinkeltje op de camping.

Voor kampeerders beschikt Welgelegen over een vijftal kleine veldjes.

kamperen

Kamperen in het groen

 

  • Camping Welgelegen heeft 30 toeristische (kampeer)plaatsen
  • Voor toercaravans en tenten hebben wij aparte veldjes
  • Voor campers zijn er ook verharde plaatsen voorzien van elektra en gras voor de deur.
  • De caravan, tent en camperplaatsen zijn voorzien van elektra, een deel is voorzien van vuilwaterafvoer.
  • Op een groot deel van de camping is Wifi aanwezig.
  • Op de veldjes zijn watertappunten aanwezig.
  • Honden en open vuur zijn NIET toegestaan.
  • Voetballen op de camping is niet toegestaan.
camping Welgelegen

Caravan veld

camperplaats

Camperplaats

IMG_5106

Camperplaats

Klik hier voor een overzicht van de tarieven.

kamperen

Rondleiding door de kassen

Ontstaan

Camping Tuinderij Welgelegen is ontstaan uit de groentetuinderij van grootvader Bram.
Het is prachtig gelegen, midden in het dorp, achter het zeventiende-eeuwse raadhuis van Graft.
Doordat opvolging in de tuinderij vroeger niet mogelijk was, ontstond Camping Welgelegen. Met de samenvoeging van Camping Welgelegen en het in 1926 gestichte kassenbedrijf van familie Eijk is Camping Tuinderij Welgelegen ontstaan. Dit onder de leiding van de kleindochter van opa Bram en haar man.

Het tuindersbedrijf is naast de camping volop tot ontwikkeling gekomen.
Alle geteelde groenten worden verkocht in het winkeltje op de camping. Daardoor altijd vers!
In de loop der jaren heeft dit een grote vlucht genomen. Anders gezegd, er hoeft niets meer weggebracht te worden naar de veiling en groothandel.
In de groenteteelt vindt alleen biologische bestrijding plaats van zowel ziekten als plagen.

Mogelijkheden

Door de unieke, Welgelegen, ligging achter het eeuwen oude raadhuis van Graft bevindt u zich op loop- fietsafstand van een zestal eetgelegenheden. Anderzijds is een klein overdekt winkelcentrum op circa 1000 meter te vinden. Met een Plus supermarkt, bakker, slager maar ook drogist, bloemenwinkel en kledingzaak. Het raadhuis van Graft evenals de zerkenvloer liggen naast de camping. Deze zijn zeker een bezoek waard. Het historische centrum van De Rijp met onder anderen het raadhuis met de waag, de grote kerk met gebrandschilderde ramen en museum het houten huis mag u niet missen.  Dit is ongeveer 1500 meter lopen of fietsen van Welgelegen. Al dit moois en nog veel meer is te zien in de voortuin van gemeente Alkmaar.

Varen

Op Welgelegen is het mogelijk een kano te huren, daarnaast zijn er in het dorp fluisterboten te huur.  Daarmee is de prachtige Eilandspolder te ontdekken en te ervaren. In de polder is een uitgebreid route netwerk uitgezet. Bij onze receptie is een gratis vaarkaart verkrijgbaar.

Wandelen en fietsen

De polder is ook uit een ander perspectief te ontdekken. Naast de vele uitgezette routes is met het bewegwijzerde netwerk van fietsknooppunten de wijde omgeving goed te bezoeken. U kunt kennis maken met de eeuwenoude droogmakerijen de Schermer en de Beemster. Alle twee maken deel uit van Het Land van Leeghwater. De Beemster is inmiddels werelderfgoed evenals de Stelling van Amsterdam. De Stelling van Amsterdam is ook weer goed te doen vanaf de camping.

Kortom fiets en wandelroutes liggen voor u klaar in onze receptie of bij het VVV van De Rijp.

Kom kamperen en ontdek de rijkdom van dit eeuwen oude gebied!

Neem contact met ons op
0299-673032
Heb je vragen?
Stuur ons een mailtje