Wandelen in Noord-Holland

Wandelen in-Noord Holland

Natuurlijk kunt u ook prachtig wandelen in Noord-Holland. Hieronder geven we een korte beschrijving van de wandelroutes in onze omgeving. De routes variëren van een begeleide rondleiding door het historische dorp of een route dwars door de weilanden heen in de Eilandspolder. De routes zijn allemaal verkrijgbaar bij het VVV in de Rijp (Grote Dam 1, volg de VVVbordjes) en te bekijken in onze receptie.

Wandelen in Noord-Holland rondom de camping

Historische rondwandeling door de Rijp:

Aan de hand van een mooie VVV brochure kunt u zelf een mooie rondwandeling maken door de Rijp. De wandeling duurt ongeveer 1 uur. Voor groepen van minimaal 10 personen kan bij het VVV een gids geregeld worden.

Haring en Hennep route (7 en 19 km)
Langs deze route staan beeld- en tekstpanelen die verhalen over het oude Land van Leeghwater, ten tijde van het Schermereiland in de gouden eeuw. De walvisvaart in en om de De Rijp wordt beschreven, evenals het wel en wee van rond 1700. De route is ook uitgezet langs een zestal monumenten.

Recreatiekaart wandelkaart Land van Leeghwater:
Op de kaart staan een tiental wandelingen door het gehele Land van Leeghwater (Schermer, Graft-De Rijp en Beemster) de kaart is verkrijgbaar voor 2,50 euro bij het VVV in De Rijp.

Kerkepad (7 km)
Deze route gaat dwars door de weilanden van Noordeinde naar De Rijp. De route werd in de Middeleeuwen gebruikt door de gelovigen om naar de schuilkerk in De Rijp te gaan.

Trekvogelpad (400 km)
Het Trekvogelpad loopt van Bergen aan Zee naar Enschede. Welgelegen ligt heel mooi centraal aan deze lange afstand route (LAW 2) Dit route gedeelte geeft een mooie indruk van Noord-Holland.

logo n-hpad

Noord-Holland pad
Met deze route kunt u prachtig wandelen in Noord-Holland. Hij loopt van Texel naar Huizen en is 270 km lang. Langs deze route kunt u niet alleen genieten van de natuur en de prachtige vergezichten en de rust maar ook van de geselecteerde bedrijven die aan de route liggen. Allen zijn zeker een bezoekje waard! Door te wandelen in Noord-Holland krijgt u een hele mooie indruk van de omgeving.